Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ötletbazár mézeskalács készítéshez képes leírás - Mézeskalács.tlap.hu
részletek »

Ötletbazár mézeskalács készítéshez - Mézeskalács.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: mezeskalacs.tlap.hu » Ötletbazár mézeskalács készítéshez
Keresés
Találatok száma - 13 db
Adventi koszorú mézeskalácsból

Adventi koszorú mézeskalácsból

Ezek a koszorúk ajándékba készültek, az egyik a Keresztanyáméké lesz, a másikat a kicsilány zongoratanárnője kapja. Ha figurákat, képeket, vagy házakat, koszorút készítek, azt egy kicsit másféle tésztából szoktam. Ez is ehető persze, de keményebbre sütöm, és kevesebb a szódabikarbóna benne, hogy ne torzuljon a formája.

Ajándék készítése

Ajándék készítése

Mézeskalácsot nem csak karácsonykor lehet sütni! Név napi ajándéknak is, bármikor! Maga a tészta akármelyik jól bevált mézeskalács recept lehet.( Nekem is van, de minden alkalommal jól elrakom és soha többet nem találom meg! Így állandóan kísérletezem.) Hozzávalók: mézeskalá cs tészta sütő papír, még jobb a szilikon sütőlap (igen drága, de csak egyszer kell megvenni, és minden alkalommal áldani az eszünket, hogy megvettük) a díszítéshez cukor máz (porcukor+tojásfehérje+citrom) arany és ezüst cukor golyócskák cukor levélkék ás virágocskák körbevágott fénykép az ünnepeltről sima celofán a csomagoláshoz

Ál-karácsonyfadísz

Ál-karácsonyfadísz

Ezt nem lehet megenni, viszont olyan, mintha meg lehetne. Bár aki szereti a só-liszt gyurmát sok fahéjjal és szegfűszeggel, az próbálkozhat. De a szintetikus festék miatt, ami rajta van, mégsem ajánlanám... A recept egy amerikai stílusú karácsonyi ötletkönyvből van, amit pár éve kaptam.

Dobozok

Dobozok

A tésztát előzőnap állítottam össze, majd a konyhapulton hagytam pihenni. Másnap, lisztezett felületen egészen vékonyra nyújtottam. A tepsit kibéleltem sütőpapírral, a kinyújtott tésztából egy darabot arra fektettem, és egy kistányért sablonnak kinevezve, pizzavágóval körül rajzoltam. Ha a kivágott formát utólag tesszük át a tepsire, akkor eldeformálódik. 170 fokos sütőben sütöttem 8 percig. A doboz oldalának kis négyzeteket vágtam ki. Egy hossazbb vonalzót használtam sablonnak. Ezt fektettem a tésztára, majd mindkét oldalánál végighúztam a pizzavágót, majd amíg a tészta tartott, mindig feljebb vittem a sablon, úgy, hogy az előzőleg megvágott felső élhez illesztettem a vonalzót. Így anyagveszteség nélkül sok kis négyzet kijött. Majd a csíkokra merőlegesen illesztve a sablont is végigvágtam a tésztát. Ezeket a kis négyzeteket emeltem át a tepsire. Keményebbre sütöttem őket. Összeragasztás, díszítés az írokával történt, miután kihültek a doboz alkatrészei. A dobozba pedig mézeskalács formák kerültek.

Karácsonyfa Készítése Mézeskalácsból

Karácsonyfa Készítése Mézeskalácsból

A karácsony egyik legszebb szimbóluma közé tartozik a karácsonyfa. Ezzel a recepttel nem csak örökzöldként díszítheti otthonod, hanem süteményként is. A karácsonyfa alapja a mézeskalács tészta. - Karácsonyi ötletek, Karácsonyi képek, receptek, versenyek, karácsonyi ajándék ötletek, és minden a szép karácsonyhoz - SzépKarácsony

Hirdetés
Karácsonyi kép tésztából

Karácsonyi kép tésztából

Karácsonyi mézeskalács kép 1) Első lépésben elkészítjük a mézeskalácsot. Hozzávalók: - 1 kg. liszt - 4 dl. porcukor - 2 kávéskanál szódabikarbóna - 2 kávéskanál fahéj - 2 kávéskanál őrölt szegfűszeg - pici só - 10 dkg. margarin - 3 egész tojás - 3 dl. méz díszítéshez: 1 tojásfehérje és 6 evőkanál kristálycukor .....

Kombináld szalaggal!

Kombináld szalaggal!

A mézeskalácssütés nálam hozzátartozik a karácsonyi készülődéshez. Az ízéért nem vagyok oda, az illatáért viszont annál inkább. Ajándékba szoktam készíteni őket, ami pedig megmarad, az megy a fára, és a lakás különböző pontjaira illatozni! Az idén egy új receptet próbáltam ki, és azt hiszem ennél is fogok maradni! A babavarró topikról Kdatta ajánlotta, és tényleg nagyon jó, mert egyáltalán nem ragad, és nagyon vékonyra lehet nyújtani a tésztáját. Az első adag sütésénél azonban még nem lelkesedtem ennyire! Majdnem a szemétben végezte az egész, mert a megsült figurák olyan borzasztóan hepehupásak, és ráncosak voltak, hogy valami szörnyű. Valahol éreztem hogy talán a tojással lehet a gond, így hát betettem egy darabot anélkül, hogy megkentem volna, és láss csodát, gyönyörű egységes felületű, aranybarna figurát húzhattam ki a sütőből! Jó, tehát ez a tészta nem szereti, ha megkenik tojással, de akkor hogy fogom rögzíteni a díszítésként használt magokat??? Próba..sütőből kivét... és sikerült. Gyönyörűen belesültek a magok mindenféle ragacs nélkül, és végül még sokkal jobban be is jön nekem a tojás nélküli matt felület! ...

Limara mézeskalács ajándékai

Limara mézeskalács ajándékai

Sokadszor az idén, de utoljára. Legközelebb majd jövőre, azaz idén, de a következő karácsonykor. Pedig most kezdtem igazán belejönni az irókázásba. Ezek a dobozok, tálkák ajándékba készültek. Mézeskalácsok is kerültek beléjük. Azokkal kezdtem az írókázást, két este feldíszítettem kb. 8 tepsi kekszet.

Mécsestartók

Mécsestartók

Ezek készültek míg a Mikulásra vártunk.... Tésztája a szokásos, ebből a papírból kivágott forma alapján készült 4 oldalfal és egy négyzet alapnak. A sütőpapíros tepsin apró kiszúrókkal ablakokat nyitottam a mécses fényének és 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütöttem őket. Amikor kihűlt, az oldalak közül kettőnek a széleiből vékonyan lehántottam egy zöldséghámozóval 2-3 mm-es szeleteket, így lesz pont négyzet alapú, mikor összeillesztem, ezek lesznek a befoglalt falak.

Hirdetés
Mézeskalács mécsestartó

Mézeskalács mécsestartó

Limaránál láttam,és teljesen elvarázsolt.Nagyon kevés időm van ilyesmit készíteni pláne,ha az embernek egy olyan 23 hónapos lánya van aki imád mindenbe belenyúlni.:) Ez úton szeretném megköszönni Limarának a rengeteg türelmet amit irányomba mutatott,mikor millió kérdést intéztem hozzá.:))

Mézestálka

Mézestálka

Iden ugy dontottem, mezestalikokat keszitek ajandekba, tavaly dobozok voltak. Eppen Moha keszitett talikokat, pont kapora jott az otlet. Sokkal konnyebben ment, mint gondoltam, az elso tokeletes lett, a masik ketto kicsit vacakolt, nehol szetrepedtek. Lehet azert, mert a teszta par nappal tovabb pihent..nem tudom. Megreperalom :)

Mire ügyelj!

Mire ügyelj!

Kezdetben a tészta nehezen áll össze, míg a kézmelegtől a méz, a margarin megpuhul, előfordul, hogy kicsit száraznak látod a tésztáját, de ne tegyél bele egyéb lazító anyagot, pl. tejet. - Az egy zacskó mézeskalács fűszerkeverék bőven elég, a száraz tésztát még nem festi meg a színe, majd ha összegyúrod, szép barna lesz belőle. Ne akard mindjárt a lisztet barnára színezni. - Ha nincs szódabikarbónád, neki se állj a sütésnek. Nem lehet belőle kispórolni. Ez elengedhetetlen, hogy puha, omlós legyen. - Cukormáz hiba: túl kevés ideig verik a habot, vagy túl kevés cukrot tesznek bele, így folyós lesz, elfolyik a máz, túlságosan vastag lesz. Ha megfelelő a cukormennyiség, és megfelelő ideig kevered habverővel a legmagasabb fokozaton, akkor a cukormáznak jó keménynek kell lennie, és nem fog szétfolyni. A zacskón, amivel díszíted a mézeskalácsot a cukormázzal, csak nagyon kicsiny lyukat vágj, menet közben, előfordul úgyis, hogy tágulni fog. ...

Tanácsok mézeskalács sütéséhez

Tanácsok mézeskalács sütéséhez

A mézeskalács sütés sok-sok éve rendszeres program nálunk. Hozzátartozik az ünnepváráshoz, egy program, amit a gyerekeimmel valósítok meg. Kétfélét készítünk. Díszítettet, amely általában egy kiskosárban díszeleg az asztalon, és a fára is kerül belőle. A másik változat az ehető, vajpuha mézeskalács, ezt legfeljebb magokkal díszítjük, nem írókázással. A mézeskalácssütő mesterek is külön készítik e két változatot, mert az ehető puhaságú írókázott mézeskalács fából vaskarika. Ha megpuhítjuk őket, akkor a díszítés is elázik, nem marad szép. A díszített változatba épp ezért nem is kerül sütőpor vagy szódabikarbóna, így jobban megtartja a formáját is....

Tuti menü