Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hivatásos mézeskalács gyártók képes leírás - Mézeskalács.tlap.hu
részletek »

Hivatásos mézeskalács gyártók - Mézeskalács.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: mezeskalacs.tlap.hu » Hivatásos mézeskalács gyártók
Keresés
Találatok száma - 16 db
Aggteleki Mézeskalács Ház

Aggteleki Mézeskalács Ház

Műhelyünkben két ősi mesterséget, a mézeskalács díszítését, a gyertya mártását valamint a grillázs díszítését műveljük. Évszázadokon át az élet jelentős eseményeinek kísérői voltak a díszes mézeskalácsok, a kézzel mártott gyertyák; a vásároknak pedig elmaradhatatlan szereplői a mézeskalácsos mesterek, gyertyások. Napjainkra mindegyik mesterség ritkasággá vált, művelőik száma megfogyatkozott. Bár tárgyi kultúránk, szokásaink átalakultak, más módon ugyan, de ma is sokunk életében helye van a kézműves mesterségek őrizte tapasztalati bölcsességnek, egyedi kivitelezésű termékeinek. Mézeskalácsos Házunkban mézeskalács és grillázs kiállítást rendeztünk be. Mindkét műhelyünkben teret adunk Vendégeinknek,- gyerekeknek, felnőtteknek, fogyatékkal élőknek,- hogy alkotó kedvükben kalácsot díszíthessenek, gyertyát készíthessenek maguk is.

Andrási mézes

Andrási mézes

Kis műhelyünk 1988-óta működik Karcagon,főbb profilunk a mézespuszedli és mogyoróscsók gyártás,illetve exkluzív köszönő illetve egyedi mézeskalács ajándékok készítése vállalatok részére,esküvőre ,keresztelőre,jótékonysági bálokra.Termékein saját recept alapján a HACCP rendszer előírásainak megfelelően készülnek. Megrendelőink között megtalálhatóak a Borsodi Sörgyár illetve az Algida(Unilever),IBUSZ,Magyar Posta Zrt.stb. Termékeinket megtalálhatják a nagyobb népművészeti vásárokban pl:Gyula,Debrecen,Hortobágy,Nagykanizsa, Budai Vár stb.

Bagyenszki Blanka

Bagyenszki Blanka

Tíz évvel ezelőtt kezdtem el kedvtelésből mézeskalácsot sütni, mígnem e varázslatos alkotó munka az évek során hivatásommá vált. Kizárólag természetes alapanyagokkal dolgozom. A fotóalbumban bemutatok néhány mintát, de ez csak ízelítő - szinte bármilyen formát, feliratot, emblémát el tudok készíteni, amit az anyag lehetővé tesz. Szívesen készítek cégeknek reprezentációs ajándékot, rendezvényekre ültetőkártyát, dekorációt. Mézeskalácsaimat a Népi Iparművészeti Zsűri minősítette. Amennyiben megrendelése előtt élőben is szeretne látni pár mézeskalácsot, szívesen találkozom Önnel személyesen is. Várom megrendelését: Bagyenszki Blanka

Berszánné Román Erzsébet

Berszánné Román Erzsébet

Szeretettel üdvözlök minden kedves látogatót az oldalamon! A nevem Berszánné Román Erzsébet. Szeretném Önöket kicsit elkalauzolni a mézeskalács csodás és rejtelmes világában. A mézeskalács készítés tudományával Kép már őseink is foglalkoztak, hamar rájöttek, hogy ez a csodás kis finomság nemcsak tápláló és tartós, de igen szépen lehet díszíteni is, így nem véletlen, hogy igen könnyen nagy népszerűségre tett szert. Sajnos azonban elhanyatlani látszott kicsit eme míves foglalkozás, de szerencsére saját tapasztalatomból elmondhatom, hogy ma ismét virágkorát éli. A mézet igen régen ismerték már az emberek, erről bizony 3000 éves leletek is tanúskodnak, melyeket az Indus-folyó völgyében találtak. A középkorban igen fontos szerepet töltött be Magyarországon is, mivel ez idő tájt más édesítőszert még nem igen ismertek. Édességeket nem volt mindennapi szokás készíteni, inkább csak különleges alkalmakkor készítettek az asszonyok, lányok. Kiváltképp ünnepekkor készültek sütemények, mézeskalácsok. Ilyenkor aztán az egész utcát belengte a kimondhatatlanul finom, mennyei illatáradat. A mézeskalácsot először cserépformában készítették, majd később áttértek az úgynevezett mézeskalácsütő formára, ezen megformázták, majd az ütőformából kivéve megsütötték, ezek a formák fából készültek. ...

Boszorkányos mézeskalács

Boszorkányos mézeskalács

Ivanicsné Szabó Gitta Népi Iparművész mézeskalácsból készült munkái, rengeteg szép képpel, hasznos információkkal. Pár kép bemutatja a mézes kerámiákat is. A balatonkeresztúri műhely előzetes egyeztetés után látogatható is, kipróbálni a mesterséget is lehet, valamint vásárolni lehet a finom és szép alkotásokból.

Ékes Mézeskalács Ajándékok - Vargáné Orbán Anikó

Ékes Mézeskalács Ajándékok - Vargáné Orbán Anikó

Évek óta foglalkozok mézeskalács ajándék és dísztárgyak készítésével. Készítek asztal-, és teremdíszeket, köszönetajándékot, céges reklámajándékot stb. Elégedett vásárlóim révén munkáim számos külföldi, és európai országba is eljutottak, mint Tunézia, Fülöp-szigetek, Franciaország, Németország, Anglia, vagy Ausztria. Mézeskalácsaim egyedi tervezésűek, népművészeti jellegűek, finom kidolgozásúak, kis példányban, megrendelésre készülnek. Ambícióm a színvonalas, egyedi kreatív kézműves tárgyak készítése. Vargáné Orbán Anikó

Kiss Zoltán

Kiss Zoltán

Saját történetem: 1982-ben kezdték a szüleim a vállalkozásukat mint vattacukorkészítők. Kis idő elteltével azonban megtetszett nekik az édességkészités, és ezért megtanulták, az abban az időben már kihalófélben lévő szakmát, az akkor még élő mesterektől. Az iskolát elvégezve úgy döntöttem, hogy valóra váltom régi álmomat amiről már gyerekkoromban is ábrándoztam, elmerülök az édességkészítés rejtelmeibe. Ez nem ütközött nehézségbe hiszen szinte belenőttem a szakmába. Már a kezdetektől fogva ott sündörögtem a szüleim körül, és ellesve mozdulataikat, kitanultam mesterségük minden csinját-binját. Hogy tudásomat teljessebbé tegyem, folyamatosan képeztem magam. Különböző iskolákat végeztem el, idősebb mestereket kerestem fel, hogy tanuljak tőlük, valamint sokat kisérleteztem. A tapasztalatok alapján, kialakítottam egy elég nagy termékválasztékot, ami idézi a régi ízvilágot, és tartósitóanyagok felhasználása nélkül készül. A termékek kialakitása során mindig arra törekszem, hogy azok lehetőleg minél természetesebbek legyenek. Kerülöm a káros anyagok felhasználását (tartósítószer, adalékanyagok, szinezék). A konvencionális termékek azonban néha igénylik ezt, például a piros kakas nyalóka, ahol a piros szín hagyománya megköveteli a színezék használatát, de itt is lehetőséget biztositunk a szinezék teljes elhagyásával.

Martuti Mézeskalácsok

Martuti Mézeskalácsok

Főiskolás koromban már elbűvölt a mézeskalács-készítés folyamata. 13 éve már, hogy azóta minden nagyobb ünnepi alkalomra, Karácsonyra mézeskalácsot sütünk a nővéremmel. 2008-ban az oktatásszervező munkám révén ismerkedtem meg a mézeskalács-készítéssel. 2008 júliusában papírom van róla OKJ szerinti mézeskalács-készítő lettem. Nagy örömömre szolgál, hogy 2009. márciusában a Népi Iparművészeti Zsűri elfogadta munkáimat és azóta is zsűriztetem az általam készített alkotásokat, valamint a népművészet Ifjú Mestere pályázat 2010. évi kiállításán 5 db mézeskalácsom került kiállításra. Minden darab egyedi, kézműves munka, nem használok sablont. Szívesen készítek mézes tésztából ajándéktárgyakat ünnepi alkalmakra, szülésnapokra, esküvőkre köszönetajándékot. Boldogsággal tölt el, ha másoknak örömet okoznak munkáim. Nagyon fontos számomra, hogy minőségi, igényes munkák kerüljenek ki a kezem alól, valamint olyan mézes alkotások melyek a magyar népi hagyományokat követik. Szeretettel készítek mézes tésztából ajándéktárgyakat ünnepi alkalmakra, szülésnapokra, esküvőkre köszönetajándékot. Boldogsággal tölt el, ha másoknak örömet okoznak munkáim. Nagyon fontos számomra, hogy minőségi, igényes munkák kerüljenek ki a kezem alól, valamint olyan mézes alkotások melyek a magyar népi hagyományokat követik.

Mézesajándék

Mézesajándék

Mézeskalács ajándékok, házikók, templomok, dobozok, kosárkák. Köszönőajándékok, személyes, egyedi, kézzel készített termékek. Klasszikus összetevőket tartalmazó recept alapján készülő, aprólékosan megtervezett, egyedi díszítésű ajándék és dísztárgyak. Natúr, mézbarna színű, fehér, illetve kakaós cukormázzal díszítve. Celofánba csomagolva, szatén szalaggal átkötve válnak igazán szép ajándékká.

Hirdetés
Mézeskalács ház Gyöngyöspata

Mézeskalács ház Gyöngyöspata

A Mézeskalács-ház egész évben várja Önöket Gyöngyöspatán. Mézeskalács szívek, ajándékok a helyszínen megvásárolhatóak. Egyedi mézeskalácsok: - Esküvői köszönet ajándékok a menyasszony és a vőlegény keresztnevével, az esemény dátumával. - Üzleti ajándékok a rendezvények résztvevőinek, a program, helyszín nevével. Amennyiben kedvet éreznek a mézeskalács díszítéshez a helyszínen saját maguk kipróbálhatják ügyességüket.

Míves mézes

Míves mézes

Lelkes híve vagyok a népművészeti alkotásoknak, egy régi vágyam valósult meg azzal, hogy mézeskalácsokat készítek különféle ünnepi alkalmakra. A hagyományos motívumokat saját ötleteimmel egészítem ki. A tészta összeállításánál természetes anyagokat, írókázáshoz a forgalomban kapható ételszínezékeket használok. Levegőtől elzárva sokáig megőrzik puhaságukat, minőségüket. Ha Ön is úgy érzi, hogy szívesen ajándékozna mézeskalácsot köszönetajándékként esküvőre, anyáknapjára, vagy meglepné kedvesét, ismerősét születésnapjára, névnapjára, esetleg az ünnepi asztal pompáját emelné, ill. lakását díszítené kézzel készített mézesekkel, remélem a galériában látható mintákkal és formákkal hozzásegítem elképzeléséhez. Üdvözlettel: Thámm-Tornyay Erna (hobby-mézeskalácsos)

Mosolygó Mézeskalács

Mosolygó Mézeskalács

Gondolkodtál már azon, hogy mennyi-mennyi alkalom van rá, amikor a mézeskalács tökéletes ajándék lehet? Mit szeretnél? Esküvői köszönetajándékot? Céges mézeskalács ajándékot? Meglepni valakit? A kedvesedet? Egy barátot? A szüleidet? Bulit, családi ünnepséget szervezel? Süti kéne? Jó lenne, ha a hétvégi gyerekzsúron kicsit kézműveskednének a vendégek (ugye a mézeskalács jó ötletnek hangzik)? Ennél egyszerűbb dolgod nem is lehetne. Elképzeled, hogy milyen mézeskalács lenne az ideális, aztán megkeresel minket. Együtt biztosan jobbat alkotunk.

Petrits Mézeskalács

Petrits Mézeskalács

Mit kínálunk Önnek? Hat mézeskalácsos generáció tapasztalatát - a Petrits család 200 éve készít mézeskalácsot és gyertyát Hungaricumot - minőségi, hagyományos, kézzel készített, a mai kor követelményeinek megfelelő termékeket magyar alapanyagokból Mézeskalács Múzeumot - a Szekszárdra látogató turisták egyik legkedveltebb látnivalóját A Petrits család 1825 óta foglalkozik mézeskalács, gyertya, cukorka és egyéb édességek készítésével. Az évszázadok során a mesterségek apáról fiúra szálltak, jelenleg a hatodik generáció két képviselője is a vállalkozásban dolgozik. Az öt fős családi vállalkozás hagyományos módszerekkel, kézzel készíti a termékeit a mai kor minőségi elvárásainak megfelelően HACCP minőségbiztosítási rendszert működtetve. Célunk a jövedelemszerzés mellett a magyar hagyományok ápolása, és azok mind szélesebb körbeni ismertetése. Cégünk hazai alapanyagokból készíti termékeit hazai piacra.

Szabóék, népművész házaspár

Szabóék, népművész házaspár

Igyekszünk a mintákat a hagyományokból merítve alakítani a saját elgondolásunk szerint, és ha ez tetszik a közönségnek, akkor örömmel tölt el. De a közönségünk - szándékosan nem vásárlókat írok ?alakít is rajtunk. A vásárlók nem csak az alkotást, hanem az árut is látják, és igényeket fogalmaznak meg. Ha sikerül az igényt megvalósítani úgy, hogy legközelebb azt mondják, hogy ?de jó hogy van, és milyen szép? akkor már ismét sikerült nem csak a vevőnek, hanem a közönségnek is alkotni. Népi iparművész házaspár vagyunk. A bevezető gondolatok érvényesek mind a két szakmára.Nem tudjuk eldönteni, hogy szövők vagy mézeskalácsosok vagyunk, és egyre inkább nem is akarjuk a döntést. Mikor mihez van kedvünk, mikor mire van igény. Az egyik a másik pihenése, és ez így jó, ahogy van.

Tószegi Judit

Tószegi Judit

A mézeskalács varázslat: napfényből, nektárból és a keleti fűszerek zamatából figurákat formázott a több ezer éves hagyomány. A magyar kézművesség az életpálya legfontosabb szimbólumait sütötte ki belőle, babát, szívet, házat. No és a huszár?!... A gyökereket tisztelve alakítottam ki saját stílusomat, melyben hangsúlyosak az ősi motívumok és újak a formák. A Mézes Mirákulumot szívből ajánlom illatával, ízével, meséjével! Tószegi Judit mézműves

Vargáné Orbán Anikó mézeskalácsai

Vargáné Orbán Anikó mézeskalácsai

Évek óta foglalkozok mézeskalács ajándék és dísztárgyak készítésével. Készítek asztal-, és teremdíszeket, köszönetajándékot, céges reklámajándékot stb. Elégedett vásárlóim révén munkáim számos külföldi, és távoli országba is eljutottak, mint Tunézia, Fülöp-szigetek, Franciaország, Németország, Anglia, vagy Ausztria. Mézeskalácsaim egyedi tervezésűek, népművészeti jellegűek, kis példányban, megrendelésre készülnek. Ambícióm a színvonalas, egyedi kreatív kézműves tárgyak készítése, és a népművészeti zsűriztetés. Vargáné Orbán Anikó

Tuti menü